27. elokuuta 2012

Vuoriston vaihto – 16.7.

Paddling through a changing mountain valley. This was one of the most challenging stretch to paddle. Heavy rain did not make it easier. I don't know how this place changes with different waterlevels, but I recommend to check this part before going in (about 3 km upriver from this place). We did not & it was quite interesting.

Huono aamu: sataa kaatamalla eikä tarppia ole viritetty. Millään ei meinata lähteä käyntiin.

Minä tyhmä puen leirivaatteet päälle ja kastelen ne aamupuuhissa. Melontakamat ovat olleet ulkona narulla ja kastuneet. Vaihdan kastuneet vaatteeni märkiin melontavaatteisiin. Ovat ainakin tuulettuneet.

Corned beef -aamiainen pelastaa päivänalun. Corned, sipulia ja purkkipapuja. Nam, tällä jaksaa meloa.

Matka taittuu helposti ja joutuisasti. Kahdesti nousemme maihin jaloittelemaan ja lämmittelemään.

Päivän finaali on syöksy kahden vuoriston välisen solan läpi. Ei ole varsinainen kanjoni, mutta vuoret tulevat molemmilla rannoilla jokeen saakka. Vesi menee kovaa ja me myös. Nopeus 13 km/t, isoja kiviä ja kohtalaisia aaltoja.

Solan lopussa alkaa sataa kaatamalla ja mun rillit kastuu niin, etten näe kunnolla. Pakko mennä rantaan. Tuikataan Laurin kanssa virran poikki matalaan kivikkorantaan.

Leirin teko aloitetaan tarpista. Korkea joenpenkka suojaa leiriämme navakalta pohjatuulelta, joka tulee laaksoa pitkin alavirran suunnalta. Vuoret ovat pilvien peitossa, on hämärää.

Lauri putoaa risukuorman kanssa joenpenkalta alas mukulakivikkoon. Näyttää pahalta, mutta onneksi vauriot jäävät lopulta vain henkiselle puolelle.

Keitän perunoita ja porkkanoita. Tulen saimme aikaan pitkän yrittämisen jälkeen. Reissun hankalin tulenteko. Kaikki on märkää.

Nyt illalla näyttää kirkastuvan. Nähdään sitten aamulla, kuinka kävi.

Huomisen ohjelmassa on iso kanjoni. Se  ohitetaan kantaen. 400 km togo, korkeus 702 m. Niin hämärää, etten näe lukea. Nati 2217

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti